Oči u oči sa NLO!

Čuveni muzičar imao je „posetu“ vanzemaljske letelice avgusta 1974. godine, dok se nalazio na terasi svog apartmana u Njujorku

U vreme kada je privremeno raskinuo vezu sa Joko Ono i živeo sa tadašnjom           devojkom Mej Peng u 52. Ulici, DžonLenon doživeo je nesvakidašnji „bliski susret“      sa letelicom u obliku diska koja, po svim opisima, nije mogla da bude                    ovozemaljskog porekla i izrade. Muzičar ovaj događaj nije prećutao, uprkos       opasnosti da ga proglase neuračunljivim zbog uzimanja psihoaktivnih supstanci   i da zbog toga ima neprijatnosti u novoj  domovini.

Dogodilo se to tople letnje večeri 23. avgusta 1974. godine, kada je Lenon, potpuno nag, izašao na terasu koja je gledala na Istočnu reku. Odmah je počeo da doziva Mej i kada je došla – videla je isto što i on. Prema njenom opisu u knjizi „Voljeni Džon“, bio je to ogroman kružni objekat, imao je oblik spljoštene kupe a na njemu je bilo veliko, blistavo crveno svetlo, koje se nije palilo i gasilo kao kod aviona prilikom sletanja na njujorški aerodrom. Kada se „svemirski brod“ približio, jasno su mogli da uoče bela svetla u prstenu po obodu letelice. Ona su pulsirala i bila su zaslepljujuća. Oboje su procenili da je leteća naprava bila veličine „lirdžeta“ i da im je bio toliko blizu da bi verovatno uspeli da je pogode da su nešto bacili na nju! Nije, međutim, bilo mogućnosti da su je zamenili avionskom letelicom!

Mej Peng je opisala događaj na sledeći način:

Bio je petak, baš sam završila tuširanje kada sam čula Džona kako medoziva. Glas   mu je zvučao kao da je u šoku. Pitala sam ga šta nije u redu, a onje uperio prst u   nebo i rekao: „Pogledaj tamo gore. Reci mi šta vidiš?

Mej nije mogla da veruje sopstvenim očima, bila je zapanjena. Shvatila je da je svedok pojave toliko izvikanih „neidentifikovanih letećih objekata“, a onda je počela nekontrolisano da se smeje. Džon je pitao šta joj je smešno, da li to što se nalaze goli naspram letelice koja lebdi pred njima, a ona je odgovorila: „Pretpostavimo da nas iz UFO-a gledaju. Možda će pomisliti da svako ko živi na Istočnoj strani šeta petkom uveče nag svojom terasom. Izgledamo kao Adam i Eva!“

Par se vratio u stan da potraži teleskop kako bi detaljnije mogli da razgledaju leteći objekat. Čitav događaj je trajao između pet i deset minuta, a „leteći tanjir“ se najpre udaljio a onda ponovo približio, da bi konačno nestao u oblacima. Mej i Džon nisu bili jedini očevici te večeri, jer je još sedam Njujorčana zvalo gradske novine i policiju da bi prijavilo viđenje čudnog objekta. Pre ovoga, Mej nikada nije verovala u postojanje NLO-a, ali je posle ovog iskustva napisala: „Sada kada sam videla svojim očima, verujem!“

Džon Lenon je i pre ovog susreta bio fasciniran fenomenom „neidentifikovanih letećih objekata“. Bio je pretplaćen na britansku reviju „Leteći tanjiri“, a tvrdio je da je kontakt sa jednim od njih imao još kao dete, pa i da je moguće da je bio žrtva potencijalne vanzemaljske otmice! Bez obzira na reputaciju koja ga je pratila kada je reč o konzumiranju pojedinih narkotika, Džon je istrajao u svojim tvrdnjama, čak je pojavu NLO-a iskoristio da u jednom radio intervjuu masama uputi apel da prihvate njihovo postojanje kao uslov da dođe do opšte društvene revolucije:

Kada bi narod počeo da prihvata NLO-e, to bi duboko uticalo na njihov odnos prema životu, politici, prema svemu.                  To bi pretilo da poremeti status kvo. Svaki put kada ljudi shvate da postoje veće i           značajnije sile od njihovih beznačajnih, malih života, oni počinju da sazrevaju i   dolazi do radikalnih ličnih promena na ličnom nivou, što konačno vodi do političke   revolucije u društvu celini, rekao je Lenon.

Susret sa „neidentifikovanim letećim objektom“ koji se dogodio 1974. godine nije   ostao bez uticaja na muzičko stvaralaštvo bivšeg „Bitlsa“ do njegove tragične smrti   1980. godine. Na albumu „Dvostruka fantazija, u kompoziciji                       Niko mi nije rekao“ (Nobody told me), on kaže:  „NLO su iznad Njujorka i   nisam baš iznenađen… Niko mi nije rekao da će postojati dani kao što su ovi.   Zaista čudni dani. Na albumu „Igre uma“ (“Mind Games”), na „leteći tanjir“   aludira u pesmi „Iz vedra neba“ (“Out of the Blue”).

Na omotu albuma „Zidovi i mostovi“ (Walls and Bridges) nalazi se Lenonov crtež „letećeg tanjira“ sa natpisom „UFOer“ (NLO-ac), a na poleđini je napisano: „23.avgusta 1974. video sam UFO. J.L.

Lenon je crteže NLO-a i skice Mej Peng dao gitaristi Džesi Ed Dejvisu, koji je sa njim radio na albumu „Zidovi i mostovi“, i oni su prodati na aukciji u Londonu. Mnogi veruju da bi Džon Lenon, da je živ, imao još mnogo toga da kaže o „neidentifikovanim letećim objektima“.

Miodrag Radojčin

Novi studio 5

Kao i u prethodna 4 slučaja, samo zahvaljujući našim prijateljima, u okviru mreže evergreen radija, 10. 08. smo otvorili novi FM studio u Londonu, koji već pokriva veći deo Britanskih ostrva. U Londonu, kao i u Velikoj Britaniji, kao jednoj od 5 zemalja u kojima se najviše slušamo, do sada smo imali između 120-130.000 slušalaca dnevno i sada se nadamo da ćemo uskoro preći granicu bar 300.000 slušalaca svakog dana. Izgled studija i snimak sa happening-a priređenih tom prilikom u klubu Miabella u Londonu možete pogledati ispod.

Novi studio 4

Zahvaljujući našim prijateljima, u okviru mreže evergreen radija, 03. 08. smo otvorili novi FM studio u Nju Jorku, koji već pokriva veći deo SAD-a. U Nju Jorku, kao i u Americi, kao jednoj od 5 zemalja u kojima se najviše slušamo, do sada smo imali između 120-130.000 slušalaca dnevno i sada se nadamo da ćemo uskoro preći granicu bar 300.000 slušalaca svakog dana. Izgled studija i snimak sa happening-a priređenih tom prilikom u Nju Jorku i Denveru možete pogledati ispod.

Sledeća destinacija je London (10.08.).

Otvaranje novog studija 3

Zahvaljujući našim prijateljima, u okviru mreže evergreen radija, 28. 07. smo otvorili novi FM studio u Rio de Žaneiru, koji već pokriva veći deo Brazila i okolnih zemalja. U Brazilu, kao jednoj od 5 zemalja u kojima se najviše slušamo, do sada smo imali između 100-150.000 slušalaca dnevno i sada se nadamo da ćemo uskoro preći granicu bar 500.000 slušalaca svakog dana. Izgled studija i snimak sa happening-a priređenog tom prilikom možete pogledati ispod.

Sledeća destinacija je Nju Jork, sutra (03.08.)

 

Happening – Opened New Studio in Rio de Janeiro (Brasil) – 2017. 07.28.

via Opening

Otvoren novi studio 2

Zahvaljujući našim prijateljima, u okviru mreže evergreen radija, 25. 07. smo otvorili novi FM studio u Mumbaiju, koji već pokriva veći deo Indije i okolnih zemalja. U Indiji, kao jednoj od 5 zemalja u kojima se najviše slušamo, do sada smo imali između 150-200.000 slušalaca dnevno i sada se nadamo da ćemo uskoro preći granicu bar 500.000 slušalaca svakog dana. Izgled studija i snimak sa happening-a priređenog tom prilikom možete pogledati ispod.

 

Happening – Opened New studio ACCORD RADIO in Mumbai (India) – 2017.07.25.

via Opening

Otvoren novi studio 1

Zahvaljujući našim prijateljima, u okviru mreže evergreen radija, 21. 07. smo otvorili novi FM studio u Istambulu, koji već pokriva veći deo Turske, Grčke i okolnih zemalja. U Turskoj, kao jednoj od 5 zemalja u kojima se najviše slušamo, do sada smo imali između 350-400.000 slušalaca dnevno i sada se nadamo da ćemo uskoro preći granicu od 1.000.000 slušalaca svakog dana. Izgled studija i snimak sa happening-a priređenog tom prilikom možete pogledati ispod.

 

Happening – Opened New studio ACCORD RADIO live in Istambul (Turkey) 2017.07.21.

via Opening